Sisteme de purjare a aerului pentru sudarea tevilor in mediu protector de gaz inert, argon sau similar

Sistem de purjare standard in gama 2” ÷ 24”

Sistem de purjare format din doua obturatoare pneumatice

Se utilizeaza in 90% din sudurile traditionale ale tevilor si ofera o calitatea deosebita a radacinii sudurii. Sistemul nostru este usor si rapid in purjare. Calitatea materialelor utilizate in procesul de fabricatie sunt de cea mai buna calitate. Datorita solutiei adoptate aceste sisteme utilizeaza un volum mic de gaz, astfel ca se realizeaza economie atat din punct de vedere al cantitatii de gaz utilizate, cat si in timpul efectiv de lucru.

Caracteristici si avantaje

  • Timpul de purjare este semnificativ mai mic comparativ cu alte solutii
  • Timpi specifici de purjare pentru diferite diametre de teava: 4” – 1 1/2 min.; 8” – 4 min., 12” – 8 min.
  • Gata de utilizare! Se va conecta direct la sursa de gaz cu un debit de pana la 20 l/min prin supapa de purjare prereglata.
  • Presiunea controlata a gazului asigura calitatea stratului radacina.
  • Simplu si usor de instalat si utilizat
  • Rezistenta termica in modul de exploatare pana la 70 °C
  • Volumul de gaz inert utilizat este cu mai putin de 2% decat cel utilizat la purjarea conventionala

 

Modul de lucru

Sistemul de purjare este proiectat pe principiul izolarii zonei sudurii de o parte si de alta a acesteia, in asa fel incat dispozitivul sa nu fie afectat de caldura generata de sudura, dar suficient de aproape astfel incat timpul de purjare sa fie cel mai scurt posibil. Dispozitivul este realizat din doua dispozitive pneumatice conectate printr-un furtun.

Sistemul de purjare este introdus in teava, in zona mediana a furtunuluie este o banda fosforescenta care ajuta la centrarea dispozitivului in zona sudurii.

Cand gazul este pornit, dispozitivele pneumatice se umfla pana la atingerea presiunii presetate supapa elibereaza gazul usor, fara turbulente in „camera sudurii”. Oxigenul este evacuat prin intermediul tuburilor de evacuare al sistemului de purjare. Procesul evacuare este monitarizat astfel incat in momentul atingerii concentratiei sacazute de O2 poate incepe sudarea tevilor in mediu protector de gaz inert. Dupa aceea sistemul de purjare este desumflat prin simpla deconectare de la sistemul de alimentare cu gaz.

Practic un singur gaz realizeaza atat umflarea cat si purjarea simplificand mult operarea.