?>
0723144655 office@ifluid.ro

Obturatoare pentru interventii, verificarea etanseitatii si probe presiune

Obturatoarele pneumatice sunt dispozitive eficiente pentru etansari sau inchideri rapide si sigure ale sistemelor de drenaj, canalizare, sisteme de conductesi ale caminelor.

Obturatoarele pot avea diferite forme constructive in functie de destinatia fiecaruia:
– Cilindrice;
– ovale sau in forma de perna;

Obturatoarele pneumatice sunt in principal utilizate in lucrarile de reparatii, intretinere, accidente si teste de etansare cu apa sau aer conform DIN EN 1610 ale sistemelor de canalizare noi sau reabilitate si sectiuni de conducte.Obturatoarele sunt fabricate din cauciuc de calitate ranforsat cu tesatura. Rezista la temperaturi de la – 30 °C la + 80 °C, la apa uzata si rezistentamedie la substante chimice.

Gama de dimensiuni: 50 mm ÷ 2200 mm.
Presiune de lucru: 1 ÷ 6 bar
Contrapresiune: 0,5 ÷ 3 bar

Pacherele pentru reabilitare sunt utilizate pentru reparatiile locale ale canalizarilor distruse, conducte sau pentru intretinerea acestora.

Pacherele pot fi utilizate în cazul fisurilor, mufelor neetane, aliniere incorecta, cresterea radacinilor si a sectiunilor corodate ale conductelor. Canalizarile realizate din toate tipurile de materiale in gama de diametre de la 50 mm la 1200 mm pot fi mentinute si reparate pe aceasta cale.

Pacherele pot fi impartite in cateva grupe: pachere scurte P si PV, pachere flexibile FP, pachere laterale HP si HPP, pachere lungi DP, pachere pentru coturi OP si pachere palarie KP. Ele sunt fabricate din cauciuc special, garantand flexibilitatea necesară, taria si rezistenta. Toate partile metalice sunt realizate din materiale rezistente la coroziune

– Gama de diametre: 50 mm ÷ 1200 mm

Pernele de ridicare sunt realizate din cauciuc de cea mai buna calitate si fibre de Kevlar permit echipelor de salvare sa ridice si sa elimine sarcini grele in diferite catastrofe naturale, de a scoate oameni din vehicule avariate sau accidente de tren, etc. Pernele de ridicare sunt de asemenea foarte utile in asamblarea masinilor grele, schimbarea rotilor oricarui tip de vehicul si sunt deosebit de avantajoase in asamblarea, repararea si mentinerea conductelor de alimentare cu apa, conductelor de gaz si petrol. Pernele de ridicare pot fi folosite in spargerea blocurilor de piatra si impingerea acestora, pot fi foarte utile in aeroporturi si in dotarea armatei, etc.

Seturile standard sunt formate din 5 modele ZP 8 diferite cu presiune de umflare 8 bari cu forte de ridicare de la 3 pana la 30 tone si 6 modele ZP 12 diferite cu presiune de umflare 12 bari si forte de ridicare de la 8 la 53 tone.

Pernele de etansare sunt destinate pentru o etansare rapida a fisurilor accidentale pe diferite tancuri, cisterne, butoaie si conducte. Folosind curele speciale de fixare, aceste perne permit personalului de interventie sa etanseze chiar defecte de mari dimensiuni.

Penele de etansare sunt destinate pentru o etansarea fisurilor si gaurilor mici de la distanta in siguranta. Etansarea poate fi realizata de o singura persoana. In principal se etanseaza rezervoarele sparte, cisternele, butoaiele si tevile.

Benzile de etansare sunt destinate etansarii rapide a tevilor de la 50 mm la 480 mm. Sunt fabricate din materiale rezistente la substante chimice. Etansarea se realizeaza prin infasurarea benzii in jurul tevii, fixarea si strangerea cu chingile atasate si umflarea benzii.

Obturatoare pentru interventii