?>
0723144655 office@ifluid.ro
Sisteme de purjare a aerului pentru sudarea tevilor in mediu protector de gaz inert, argon sau similar

Sisteme de purjarea aerului la sudarea tevilor in mediu protector de gaz inert, argon sau similar

De ce purjam?

Cand se executa sudura otelului inox, titaniului sau altor materiale rezistente la coroziune, mentinerea mediului favorabil sudurii este cerinta primordiala care trebuie indeplinita. In timpul sudurii, cordonul de sudura este supus incalzirii si actiunii aerului care realizeaza oxidarea daca operatiunea de sudura nu este executata corect. Pentru cele mai bune rezultate coroziunea trebuie eliminata. Calitatea sudurii materialellor cu rezistenta ridicata la coroziune este dependenta de metodele corecte de purjare pentru a minimiza sau chiar elimina oxidarea.

 

Calitatea sudurii

Sudura efectiva a otelului inox, titaniului sau alte materiale rezistente la coroziune utilizate in centrale nucleare sau in industriile: petrochimica, farmaceutica, semiconductorilor, aerospatiala si alimentara impun utilizarea unor dispozitive adecvate pentru a crea un mediu perfect pentru sudura. Echipamentele de purjare si modul de utilizare al acestora au un impact major asupra prevenirii oxidariisi imbunatatiriicalitatii finale a sudurii. Oferim o gama larga de sisteme care realizeaza un mediu protector de gaz inert pentru orice tip de sudura.

 

Principiul purjarii

  1. Se izoleaza zona sudurii de fiecare parte a acesteia, de asemenea si zona dintre cele doua tevi (unde urmeaza sa se faca sudura) cu banda adeziva cu astfel de proprietati incat sa nu contamineze sudura, formand o asa-zisa “camera a sudurii”.
  2. Se introduce gaz inert (argon sau azot) pentru a elimina oxigenul din „camera”.
  3. Se utilizeaza un dispozitiv pentru masurarea concentratiei de oxigen astfel incat sa se stie cand este atinsa concentratia de oxigen necesara sudurii.
  4. Sudura poate fi executata fara risc de oxidare sau decolorare.