?>
0723144655 office@ifluid.ro

TKIs = LOTO + nivel de siguranta superior

Exista doua optiuni cand vorbim despre sisteme mecanice de siguranta pentru aplicatii industriale care presupun oprirea si pornirea instalatiei in timpul productiei sau in timpul operatiunilor de mentenanta. Alegerea este intre sistemul transferului de chei [trapped key interlocking system ( TKIs )] si cel bazat pe lacatuire si marcare [padlock-based lock-out / tag-out ( LOTO )].
sistem interblocare tki loto

Unul dintre cele doua sisteme se regaseste pe instalatiile industriale ce reclama masuri de siguranta personalului si a proceselor.

Ambele sisteme ofera:
– o metoda de izolare a comutatorului ON/OFF a instalatiei,
– accesul personalului in siguranta cand este necesar,
– sunt disponibile in constructie din otel inox sau alama;
– ofera o gama larga de produse pentru diferite aplicatii.

Insa in termeni de siguranta TKIs ofera semnificativ un nivel de siguranta sporit din urmatoarele considerente:

  1. TKIs este durabil si s-a dovedit rezistent in medii de lucru dure, de-a lungul deceniilor de functionare.
  2. TKIs forteaza lucratorul sa urmeze strict procesul sa elimine scurtaturile sau erorile. Solutiile si echipamentele sunt in asa fel interconectate astfel incat etapele nu pot fi omise, ci trebuie urmate strict in ordinea stabilita. Acest lucru asigura faptul ca procedurile vor fi urmate intocmai indiferent cine ar fi operatorul. Alta varianta nu este posibila.
  3. Cand este necesar, accesul lucratorului in zona periculoasa (full body acces), TKIs prevede cheie personala care asigura protectia sa si controlul absolut al procesului. Pana ce cheia personala nu este returnata, instalatia nu poate fi pornita.